Peking shoppingHär hittar du en shoppingguide Peking

Peking har ingen brist på utmärkta shoppingalternativ. Det är en underbar stad i vilken man kan köpa berömda kinesiska souvenirer, såsom silkeföremål, jadesmycken, antikviteter, porslin och träristningar. Eftersom Peking är Kinas huvudstad är det en underbar stad för den som vill köpa traditionella kinesiska föremål, likväl som antikviteter och silke. För mer modern shopping har Peking även gott om stora köpcentran och shoppingcenter där du kan hitta ovanligt kinesiskt mode och internationella designermärken för ett rimligt pris.

Ett antal distrikt i Peking riktar in sig på olika typer av shopping. För billigt krimskrams och billiga prydnadssaker bör du bege dig till Dazhalan Alley, en shoppinggata som svämmar över av alla typer av ovanliga och intressanta saker, varav många är tillräckligt små för att passa i din resväska när du ska hem. Dazhalan Alley ligger sydväst om Himmelska Fridens Torg. Från Qianmen, gå söderut och sväng höger in på grändgatan några kvarter längre ner.

Det mest kända shoppingdistriktet i Peking är Wangfujing Street, ett gångområde som ligger några gator öster om Förbjudna Staden. Denna glittrande shoppinggata ramas in av moderna butiker som säljer alla typer av kinesiska och internationella klädmärken, klockor, skor och accessoarer. Wangfujing Street är mest välbefolkad under sommarkvällar, när gatan lever upp med många neonfärgade skyltar och högtalare som spelar popmusik.

En shoppingtur i Peking skulle inte vara fullständig utan att köpa minst en piratkopierad DVD – en kinesisk specialitet. Film och musikbutiker finns utspridda runt staden, och erbjuder alla typer av film och CD som finns, både västerländsk och asiatisk, inklusive många filmer som fortfarande visas på bio. Även om den inte finns något speciellt område som är bäst för den som vill hitta DVD-butiker så är det enkelt att hitta en sådan butik och de erbjuder oftast ungefär samma utbud när det gäller titlar.

Det finns också ett antal specialmarknader i Peking. För silke, bege dig till de små hutonggatorna sydväst om Förbjudna Staden nära Dazhalan Alley. Där finns det flera rader med silkesförsäljare som säljer silke och föremål av silke. Liulichang Cultural Street (Hepingmen Tunnelbanestation) är en underbar plats för den som vill utforska Pekings antikviteter, secondhandböcker, konst och hantverk, och för att göra ett inköp.