Sevärdheter i PekingPeking erbjuder många sevärdheter

Detta är bara några av de många sevärdheterna som finns i Peking

Himmelska Fridens Torg

Ämnet för mycket debatt och oenighet genom historien, Himmelska Fridens Torg, en ökänd sevärdhet i Peking, är ett stort betongtorg lika stort som flera stadskvarter, omgivet av de huvudsakliga regeringsbyggnaderna. Aktiviteter här sträcker sig från att flyga dragflygning till tidiga morgonbesök vid Mao Ze Dongs mausoleum, som står mitt på torget. Först och främst är det här ett torg där man står, tittar och tar foton. Publik transport: Tunnelbana röd linje 1 till Tiananmen östra eller Tiananmen västra, eller Blå linje 2 till Qianmen.

Förbjudna Staden

Detta, Kinas forntida kungliga palats, var en gång kejsarens hem, och förblir idag ett stort museum och en populär sevärdhet i Peking. Förbjudna Staden är designad som en serie gårdsplaner inom gårdsplaner, var och en mindre än den intill när du går genom komplexet. Historiskt tilläts bara kejsarens viktigaste medlemmar av personalstyrkan att gå in på de inre gårdsplanerna, men nu får besökare gå in på de allra innersta gårdarna – eleganta trädgårdar där bara kejsaren och hans familj tilläts vara en gång i tiden. Förbjudna Staden är ett imponerande verk av arkitektkonst och ett monument över landets kejserliga historia. Inträde under högsäsong är 65 SEK. Publik transport: Röd linje 1 till Tiananmen väst eller öst.

Kinesiska Muren

Ett av världens sanna underverk, Kinesiska Muren, är den främsta sevärdheten bland turister i Kina. Muren är indelad i många delar, vilket gör att det finns många platser som man kan besöka vid muren som sträcker sig genom bergen norr och väster om Peking. För att boka en resa till muren behöver du fråga vid hotelldisken, eller så kan man ta sig dit med tåg på egen hand om man är riktigt äventyrlig. De tre huvudområdena av muren att besöka är Badaling, Simatai och Mutianyu, och av dem är Badaling det som är mest lättillgängligt och mest välbesökt. Inträdesavgift till de flesta områden av muren är 45 SEK, och 160 SEK bör täcka både transport och biljetter på en resa.

2008 Olympiska området

Nu när fanfarerna och kontroverserna kring 2008 års olympiad i Peking har tystnat för länge sedan har den olympiska arenan blivit en ikon och en sevärdhet i Peking. Några av de mest banbrytande, moderna byggnaderna på jorden byggdes för dessa olympiska spel, inklusive Fågelnästet, en klump av vriden stål som formar huvudstadion, och miljövänliga National Aquatics Center (känt som Vattenkuben), ett självtillräckligt simningscenter. Det olympiska området ligger i norra delen av Peking och det är gratis att vandra runt området, som är öppet för allmänheten. Inträde till Vattenkuben kostar 32 SEK, och det kostar 55 SEK att gå in i Fågelnästet. Publik transport: Mörkgröna linje 8 till olympiska parken.

Sommarpalatset

Detta utbredda trädgårds- och sjökomplex ligger i yttre delen av Peking och var en gång sommarställe för Kinas kejsare och kejsarfamilj. Det finns gott om saker att se och göra här under en hel dag, eller för en eftermiddags sightseeing, från att utforska de välordnade trädgårdarna till att åka båt på sjöarna och njuta av några ögonblick av lugn och ro i en lugn paviljong. En kombinationsbiljett ger inträde till alla trädgårdarna och hallarna för 65 SEK. Publik transport: Blå linje 2 till Beigongmen eller Xiyuan.