Peking Restauranger och Nattliv 

Restauranger och Nattliv i Peking

Hitta information Restauranger och Nattliv i Peking

Pekings nattliv och restaurangscen är båda en riktig belöning. Rostad anka är Pekings mest välkända maträtt, och Dadong Roast Duck (1-2/F Nanxincang International Plaza, 22A Dongsishitiao, Dongcheng District) är en av de mest respekterade ankrestaurangerna i Peking. Höjdpunkterna på deras välfyllda meny är, givetvis, rostad anka, som är extremt mager och, när den förberetts över elden på Dadong blir den otroligt god. En beställning räcker till två personer och serveras med pannkakor och flera garneringar. En annan Pekingspecialitet är klimp, som är som pastakuddar fyllda med alla typer av goda fyllningar. Dongbei Ren (1A Xinzhong St., Dongzhimen Outer District; +86 10 6415 2855), som betyder “Nordöstra folket”, är en restaurang i Manchurisk stil som specialiserar sig på klimp, med en ljus, glad atmosfär där servitörerna är klädda i traditionella kostymer.

För västerländska godbitar är Luce (138 Jiugulou Ave., Dongcheng District; +86 10 8402 4417; www.lucebeijing.com) en tyst, trevlig italiensk restaurang med en vinbar på taket, som erbjuder jazzmusik och en internationell vinlista som passar bra ihop med den enkla, goda italienska menyn. Andra restauranger ligger längs Jiugulou Ave. i distriktet Dongcheng som inte ligger så långt från Houhaisjön, och ett antal nattklubbar och omtyckta turistbarer ligger längs sjöns södra gångväg, där restaurangrepresentanter står utanför och försöker att locka (och övertala) gäster att komma in.

Pekings främsta nattlivsdistrikt är Sanlitun, en bargata i distriktet Chaoyang i nordvästra Peking. Här hittar du ett brett utbud av barer och restauranger samt ett stort modernt köpcentra och gott om alkoholsugna turister som letar efter billiga drinkar och andra höjdpunkter. The Side Saddle (1/F South Wing, Nali Patio, 81 Sanlitun Rd. North; Chaoyang District, +86 10 5208 6005; www.beijingsaddle.com) är ett litet burritohak i Sanlitun, där du kan välja bland massor av olika fyllningar till en stor grillad burrito, och de erbjuder också bland den billigaste Qingdaoölen i hela Peking – 5 SEK för en halvliter! The Side Saddle är ett bra ställe att påbörja en utekväll eller att avsluta en natt där man utforskat barerna i Sanlitun.