Golf PekingHitta Golfbanor i Peking

Golf har blivit en alltmer populär sport i Kina under det senaste decenniet, så många golfbanor har dykt upp runtom i staden som vänder sig till den mobila befolkningen i Kina och till affärsmän som kommer utifrån. De flesta golfbanorna in Peking är designade i amerikansk stil, med breda fairways och välklippta greener.

Beijing CBD International Golf Club

No.99 Gaobeidian Lu, Chaoyang District; +86 10 6738 4801; www.h-cgolf.com
Denna 18-hålsbana är en par 72 PGA-standard golfbana med blå gräsfairways och gräsgreener. Den ligger några få mil från Pekings centrala affärsdistrikt (CBD), och banan är bekvämt placerad nära staden och den enda turneringsspelbanan i Asien.

Beijing Golf Club

East Bank of Chaobai Reservoir, Shunyi District; +86 10 8947 0005; www.beijinggolfclub.com
Denna 18-hålsbana med par 72 designades av Benz & Poellet år 1985, och den ligger i den lummiga, internationella nordöstra delen av Peking, inte långt från Capital International Airport. Tallar omger fairways och par 5 öppningshålet erbjuder en avlägsen vy över Kinesiska Muren.

Beijing Country Golf Club

West of Chaobai River, Mapuo, Shunyi District, +86 10 6940 1111; www.bccgolf.com
Detta utbredda golfkomplex nära Chaobaifloden i nordvästra Peking har 54 hål utspridda över flera banor. Par 72 komplexet designades av Cheng Chen Bo och öppnades under sent 1980-tal. I tillägg till golfklubben erbjuds gott om aktiviteter på Beijing Country Club, inklusive tennis, en swimmingpool, tyngdlyftning och bowling.

Beijing Daxing Capital Golf Club

Nian Tan Reservoir, Huang Village, Daxing District; +86 10 6121 5700; www.bdcgolf.com
Denna milda, lummiga bana har en mängd träd och svepande fairways. Bejing Daxing Golf Club designades av Tom Pearson och visar upp en 18-hålsbana, par 72 som ligger i Daxing, cirka 20 km söder om Himmelska Fridens torg. Denna klubb är del av Öppna Fairway-programmet och accepterar golfpasset.